Home / Hjemme / Gør dit hjem stort og oplyst

Gør dit hjem stort og oplyst

De fleste kender sikkert tricket med at male et rum hvidt, for dermed at lade det virke lyst og dermed større og mere rummeligt. Det viser på fineste vis, hvordan belysning virkelig kan have en stor indflydelse på, hvordan man oplever rummet og hjemmet som helhed.

Derfor er belysning også usædvanligt vigtigt, når du er ved at indrette dit nye hjem eller bare gerne vil have et nyt udtryk.

Hvis det stadig er muligt at gør noget ved, vil det selvfølgelig være oplagt med store vinduer i den rigtige side af huset, så de virkelig kan lade noget naturligt sollys ind. Hvis det ikke er muligt, så er det næstbedste imidlertid lamper.

Lamper kan selvfølgelig oplyse et rum, hvilket er deres primære funktion. Alt efter hvordan lyset er og hvilken stil lampen er lavet i, kan den dog også tilføje meget andet til hjemmet.

Gør hjemmet hyggeligt med retro lamper

Dette ses allerbedst med retro lamper. 70’erne og 80’erne er på den ene eller anden måde blevet moderne igen. Både når det kommer til tøj og i særdeleshed også i boligindretningen. Måske er det bare fordi, at stilen virker så hjemlig og hyggelig. For mange der står med deres eget hus, er det nemlig noget af det første, de kan huske.

Du kan sagtens indrette hele dit hjem i retro stil. Du kan dog også sagtens nøjes med et par retro lamper, som kan hænge i loftet og sprede hygge og lys. Særligt lamperne havde nemlig en særlig stil på lige netop det tidspunkt.

Alt efter hvor meget du går op i retrostilen, er der mange forskellige måder, du kan komme i besiddelse af nogle gamle retro lamper. Det kan selvfølgelig være, at du allerede har nogle på loftet, eller du ved, at dine forældre har det.

Ellers kan de også findes i genbrugs- eller retro butikker. Du bør dog være opmærksom på, at retro stilen efterhånden har været populær i nogle år, hvilket betyder, at de bedste og billigste fund efterhånden er blevet støvsuget fra butikkerne. Dette er særligt tilfældet i de stor byer.

Hvis du ikke har noget imod at punge ud for det, kan du dog stadig finde smukke retro lamper i retro butikkerne. Alternativt kan du købe ny producerede lamper, som udelukkende ligne gamle modeller. Disse vil ofte være betragteligt billigere.

Der er også mulighed for at gøre sit hjem helt særligt, hvis man ikke har noget imod at betale for det. Nogle virksomheder sammensætter nemlig helt nye og smukke lamper ud fra dele af gamle lamper. Disse har både et helt særligt udtryk og en særlig historie.

Den moderne lampe

Hvis du ikke bryder dig om retorstilen er der imidlertid også andre måder at oplyse hjemmet og give det en helt ny stil. I kontrast til retro stilen er der selvfølgelig den moderne stil. Kendetegnende for denne er et ofte minimalistisk udtryk.

Mange steder er det for eksempel blevet populært helt at afskaffe lampen og i stedet bare at sætte pærer i en fatning i loftet.

Der findes dog også lamper, der mere tydeligt udtrykker den moderne stil. Det er bare med at komme ud i butikkerne og se, hvad du bedst kan lide.

About zhenzar

Check Also

Få en bedste aroma med hjemmeristede kaffebønner

Vi er en nation af kaffedrikkere og derfor går mange også op i deres kaffe. Alle har en favorit. Der er gruppen bestående af dem, der skal have mælk i, så er der dem, der skal have sukker i, samt dem der skal have den helt sort. Der er gruppen, som s...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *