Home / Krop og sjæl / Har du brug for hjælp til hjælpemidler?

Har du brug for hjælp til hjælpemidler?

I dag er det jo nemt at få fat i hjælpemidler. Hvor man tidligere udelukkende kunne få dem igennem en læge eller kommunen, er der i dag frit slag på hylderne.
Når du lider af et handicap eller et helbredsproblem kan det stadig være en fordel at du henvender dig til din læge. Så kan du få mange hjælpemidler gratis.
Men det er jo ikke kun syge og decideret handicappede der kan have brug for hjælpemidler. Hjælpemidler er til for at hjælpe. Hjælpe i bestemte situationer og med specifikke problemer. Det kan være hjælp til hvad som helst. En læsebriller er et hjælpemiddel og så er høreapparater.
Men det er ikke kun disse klassikere der i dag kaldes for hjælpemidler. Hvad med gangstaver? På internet portalen acu.dk kan du få et overblik over de mange hjælpemidler der i dag findes. Der kan du søge i kategorier af diverse hjælpemidler, alt fra motionscykler til blodstrykmålere. Der kan du læse blogindlæg og diskussioner og der er også mange tests. Især tests giver dig et godt indtryk for hvad fordelene og ulemper med et bestemt apparat kan være.

Er nordiske gangstave hjælpemidler?

Det kommer ved an på hvem man spørger. Nordisk stavgang er blevet populær fordi det er en skånsom og effektiv motionsform. I modsætning til normal gang træner det hele kroppen men uden at belaste for meget. Det er derfor særlig velegnet til seniorer og andre som skal passe på ikke at overbelaste muskler og led.
Hvis du har brug for gangstave fordi du har gangbesvær er de et hjælpemiddel. Fræser du igennem skoven i høj fart med stavene svingende bag dig, er de nok mest træningsredskaber.
I virkeligheden er det også hip som hap. Du kan kalde dem hvad du har lyst til. Det vigtigste er om de kan hjælpe dig med det formål du vil bruge dem til.

Det’ normalt for seniorer at bruge hjælpemidler

Nutidens seniorer er raske og i god form som aldrig før. De fører et aktiv liv, rejser og har det sjovt. Men en ældre krop vil altid have samlet på nogle skavanker, det er uundgåeligt. Seniorer bruger mange hjælpemidler og det er blevet et kæmpe marked. Når der er et stort efterspørgsel sætter det også gang i udvikling og konkurrence. Og det er helt forrygende hvor mange apparater de findes i dag.
Indtil for ikke så længe siden skulle man lave en aftale med lægen for at få målt blodtrykket. Måske endda vente en uge eller to på at få en tid. I dag kan alle købe en blodtryksmåler for et par hundrede kroner og gøre det selv, derhjemme.

Varmepuder som hjælpemidler

Jo, en varmepude er faktisk et udmærket hjælpemiddel. Den hjælper med alt muligt, fra kolde fødder til mavekrampe, muskel- og ledsmerter, stiv nakke, og endda stress. Den spreder velvære og behagelighed. Moderne varmepuder findes i alle størrelser. Priserne starter ved under 200,- kroner, så det sætter ikke feriebudgettet under pres. Det kan godt betale sig at prøve en varmepude først inden man griber efter pillerne. Varmepuder har været brugt til behandling af alle slags lidelser i mange tusinde år, så noget må der være ved dem.

About zhenzar

Check Also

Kom godt i gang med 5 2 kuren

Fristelser er overalt i vores liv. Særligt kan det være svært at sige nej til både kage og andre lækkerier som vi overraskende tit bliver præsenteret for. Dette har selvfølgelig den konsekvens, at der meget pænt kommer lidt ekstra på sidebenene. Lige...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *