Home / Krop og sjæl / Lider du også af nervesmerter..?

Lider du også af nervesmerter..?

Nervesmerter også kaldt neuropatiske smerter, opleves forskelligt fra person til person. Men typisk karakteristisk vil være at mange synes det er svært at beskrive smerten. Det skyldes at nervesmerter er ikke ømme muskler eller lignende som vi ellers kender. Nogle beskriver smerten som noget der jager dem, skærende, stikkende. Nogle oplever det som prikkende og krampagtig. Så hvordan nervesmerter opleves kan variere.

Nervesmerter kan også blive sat i gang af følelser. Det siges at smerten kan være forbundet med for eksempel humørsvingninger eller træthed i kroppen, mangel på søvn og alt dette kan i sidste ende påvirke ikke mindst ens sociale liv.

Eksperter hos Neurokirurgisk Smerteklinik tager kampen med dig. De har styr på fakta og viden, de ved lige præcis hvordan de skal gå til. De er klar til at angribe smerterne i nerverne. Allerede ved den første konsultation vil der sikres at du har fået den rigtige diagnose og klarlægge baggrunden for smerterne. Det betyder at hvis du før er blevet scannet eller har fået taget røntgenbilleder – vil de rigtig gerne se på dem og undersøge hele dit nervesystem, særligt din nakke og ryg.

Disse efterfølges af en behandlingsplan, som du bliver sat godt ind i, så du gennem hele forløbet kan føle dig tryg.

Der findes ikke én behandling mod nervesmerter, der hjælper alle patienter – der findes heller ikke to mennesker der er ens.

Hvad kan nervesmerter skyldes

Der kan være mange årsager men de mest typiske er for eksempel det der kaldes fantomsmerter, det ses ofte efter en amputation. Nervesmerter kan også komme efter en operation eller en større skade, hvor nerver bliver skåret over. Der kan også forekomme med diabetisk nervebetændelse, sclerose, rygmarvsskader og blodprop eller blødning i hjernen. Der kunne nævnes en del andre årsager, da nerver er noget der kan påvirkes af alt i kroppen.

Men uanset hvad årsagen er, så har eksperterne hos Neurokirurgisk Smerteklinik kompetencerne, kvalifikationerne og ikke mindst værktøjet til at lindre smerterne i nerverne.

Der kan være mange behandlingsmuligheder – det handler om at finde den der passer lige præcis til dig. for eksempel kan nervesmerter der er forårsaget af en operation være virkelig vanskelig at lindre. Men eksperterne hos Neurokirurgisk Smerteklinik, kan for eksempel prøve med et nerve-implantat, det indopereres lokalt tæt på den tilskadekomne nerve – dette kunne være en mulighed for en endelig behandling.

En anden behandlingsmulighed for smerterne i nerverne kunne også være et mindre angreb, som kaldes rhizolyse. Denne behandling lindre smerten op til 12 – 18 måneder, herefter kan der tages stilling til om der er behov for endnu en behandling – det er også muligt at der ikke er behov for endnu en behandling, fordi smerten ligesom er væk!

Det er svært at leve med smerter, vi kender det alle godt – selv en irriterende hoste kan vi ikke leve med. Vi tager til lægen og får noget der kan hjælpe. Du behøver ikke længere at leve med nervesmerterne – eksperterne hos Neurokirurgisk Smerteklinik står klar til at hjælpe dig videre.

About zhenzar

Check Also

Få det bedre med motion

Hvis man helt generelt ikke har det særlig godt, så er der nok meget stor chance for, at man kan få det bedre, hvis man begynder at dyrke mere motion. Der er nemlig mange ting, der kan løses, hvis man bare kommer ud og f&arin...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *